Μητάτα – Κύθηρα

Σας καλωσορίζουμε στον σύλλογο Μυρτιά.

Μουσική

Στα Κύθηρα μας ταξιδεύει ο δίσκος αυτός, στο νησί που βρίσκεται στα νότια της Πελοποννήσου, το Τσιρίγο όπως το λεν οι κάτοικοί του. Στο νησί με τις πολλές και μεγάλες αντιθέσεις. Ο δίσκος κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1991, με παράλληλη κυκλοφορία των τραγουδιών σε διπλή κασέτα. Επανεκδόθηκε σε cd το 1996. Την οργάνωση και την επιμέλεια παραγωγής είχε ο Νίκος Οικονομίδης. Το εξώφυλλο του δίσκου φιλοτέχνησε η Κυριακή Τριπολιτσιώτη.

Συμμετέχοντες

Στο τραγούδι συμμετείχαν οι: Κατερίνα Παπαδοπούλου, Μαρίζα Κωχ, Ελένη Χάρου – Κορωναίου, Βρεττός Κυπριώτης, Βούλα Πρωτονοταρίου και Νίκος Οικονομίδης. Στην ενορχήστρωση συμμετείχαν οι: Νίκος Φιλιππίδης, Τάσος Διακογιώργης, Σαντίνα Σούγιαννη, Κώστας Φιλιππίδης, Βαγγέλης Κουκουλάρης, Γιάννης Διαβόλης, Αντρέας Παππάς, Θανάσης Σοφράς και Νίκος Οικονομίδης.

Ακούστε εδώ!

Ο σύλλογος Μυρτιά σας παρουσιάζει εδώ έξι από τα είκοσι συνολικά τραγούδια του δίσκου! Ακούστε πατώντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους. Πιθανώς θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε το λογισμικό Quick Time.

1. Ας Χαμηλώναν τα Βουνά – τραγούδι: Νίκος Οικονομίδης
2. Το Κόκκινο Σπαλέτο – τραγούδι: Μαρίζα Κωχ
3. Στην Παλιόπολη έκανα Ζευγάρι – τραγούδι: Βρεττός Κυπριώτης
4. Παλαιϊκοί Συρτοί – οργανικό
5. Κλήδωνας – οργανικό
6. Τα Ζαγαράκια – τραγούδι: Νίκος Οικονομίδης

Προσοχή! Απαγορεύεται αυστηρά κάθε άλλη αναπαραγωγή ή μετάδοση με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την έγγραφη άδεια της FaberSound και του συλλόγου “Μυρτιά”.

Kythera, Kythira, Κυθηρα, Κύθηρα